Nieuw concept

Vorig jaar vierden we massaal de tiende verjaardag van het Dickens-evenement. Queen Victoria en haar gevolg brachten een onvergetelijk bezoek aan Bilzen en maakten van Dickens wederom de meest magische happening van onze stad en ver daarbuiten. Met theater, zang en dans is het eindejaarsevenement steeds opnieuw een niet te missen spektakel.

En spektakel zal er ook dit keer weer zijn. Bilzen wordt namelijk omgetoverd tot Dickensland, een circusachtig pretpark uit de 19de eeuw, waar bezoekers hun verbeelding de vrije loop kunnen laten gaan en beleving centraal staat.

 

We stellen dit jaar trouwens graag een vernieuwend concept aan u voor. Zo zal het hoofdpodium op de Markt verplaatst worden naar de ruimte tussen het oud stadhuis en de kerk. De wandelroute en de openings- en slotshow maken plaats voor drie spetterende shows die daar gedurende de avond herhaald worden. We pakken uit met speciale licht- en filmeffecten die samen met onze meer dan 150 acteurs, figuranten, muzikanten, dansers en andere vrijwilligers voor een verrassend effect zullen zorgen.

Dickens blijft de Bilzenaren prikkelen. Voor en achter de schermen geven zij het beste van zichzelf. Jaar na jaar slagen we erin om zoveel vrijwilligers op de been te krijgen die de positieve energie uitstralen waar onze stad voor staat. Ook de verenigingen die op en rond de sfeervolle Markt een kraampje uitbaten met allerlei lekkers zullen weer talrijk aanwezig zijn. Dat is best biesonder en maakt Dickens tot wat het is: één van de warmste kerstevenementen van Vlaanderen!

De acteurs en figuranten zullen u dan ook met open armen ontvangen in Dickensland.

Wees welkom!