Onze historische Markt wordt hét kloppend hart van Dickensland.

Op het hoofdpodium tussen het oud stadhuis en de kerk herhalen drie wervelende shows 

zich gedurende de avond. De shows hebben elk een andere insteek maar de link 

met Dickens en/of Kerstmis is nooit ver weg.

OLIVER TWIST: THE MOVIE 

In 1837 schreef Charles Dickens zijn meesterwerk ‘Oliver Twist’, het verhaal van de kleine weesjongen die al bedelend in een dievenbende terechtkomt. Halverwege de jaren zestig, meer dan 130 jaar later, werd het verhaal verfilmd tot één van de grootste Hollywoodproducties ooit.

 Tijdens deze show nemen we u mee op de wereldberoemde filmset. Een soort van making-of, compleet met crew, een drukke regisseur en levensgrote decorelementen. Hoe verliep de zoektocht naar de geschikte Oliver? Wat waren de andere uitdagingen voor de regisseur? Klopt het dat de film een Oscar kreeg voor beste choreografie? En waarom verliet Elisabeth Taylor woedend de filmset? Deze show vertelt het u allemaal. Onze speciale gastheer leidt u graag rond.

DE KERSTFILMS

 Niets gezelliger dan tijdens de kerstvakantie de zetel in te duiken en naar een traditionele film te kijken. De volgende show wordt dan ook een compilatie van de meest populaire kerstfilms die in navolging van het megasucces van Oliver Twist zijn gemaakt. The Sound of Music, Annie, Singing in the Rain, The Greatest Showman, My Fair Lady… er zijn er nog zoveel meer en ze zitten allemaal in ons geheugen gegrift.

 Meer dan 130 acteurs brengen u tijdens deze groots opgezette kerstfilmshow op hun manier een bloemlezing van de mooiste exemplaren. Aan absurditeit en humor zal het niet mankeren. Toch zijn de spelers stijlvol genoeg om u constant te charmeren. De legendarische Charles Dickens heeft meer in gang gezet dan hij zelf ooit heeft beseft. Kom kijken en word vanzelf goedgezind.

HET KERSTVERHAAL

 Het kerstverhaal met Jozef, Maria en het kindje Jezus is de klassieker bij uitstek. Maar… stel dat Charles Dickens dit verhaal had geschreven! Hoe zou Jozef dan omgaan met de ineens zwangere Maria? Zou de kleine Jezus ook in een stal geboren zijn? Hoe zou de autoritaire Herodus er hebben uitgezien? En had dit verhaal een happy end?

Dickensland zet dit jaar een dansende Jozef en Maria neer. Twee hedendaagse dansers kruipen op een uitermate gevoelige manier in de huid van dit jonge koppel en zorgen samen met de acteurs voor adembenemend mooie momenten. Creativiteit kent geen grenzen in Dickensland!